Okusna doživetja

Čokoladna torta z rdečo peso

Za testo potrebujemo: 250 g kuhane rdeče pese, 200 g temne čokolade (70 % kakava), 200 g moke, 100 g mletih orehov, 200 g masla, 150 g rjavega sladkorja, 1 strok burbonske vanilje, 4 jajca, 2 veliki žlici kakava v prahu, 2 žlički pecilnega praška, ščepec soli, malo ruma. Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač obložimo s peki […]

Preberi več
Zabavni poletni prigrizki
Preberi več
Bizeljski ajdov kolač

Bizeljski ajdov kolač ni potica, pa tudi štrukelj ne, čeprav je od daleč videti kot eno ali drugo.

Preberi več
Pajtičke s Cerkljanskega

Pajtičke so majhne potičke, njihova velika mama pa je slana čebulna potica, značilna potica za Cerkljansko, ki so jo v preteklosti pripravljali za malico ob košnji in drugih delovnih opravilih.

Preberi več
Ledene sklede

V led ujeti cvetovi.

Preberi več
V zasneženem gozdu

Potrebujemo: dve vrečki vaniljevega pudinga 0,5 l mleka 4 žlice sladkorja v prahu 150 g kokosovih kosmičev 30 g masla  za okrasitev: kokosove kosmiče in sladkorne jedilne okraske Suhe sestavine dobro premešamo in jih vmešamo v vroče mleko. Zmanjšamo ogenj in dobro mešamo. Ko je masa že zelo gosta, vmešamo maslo in odstavimo. Maso ohladimo. […]

Preberi več
Sladki čarovniški klobuki

Za klobuke potrebuješ: 100 g masla 100 g sladkorja v prahu 150 g maslenih piškotov 1 jajce 1 skodelico namočenih rozin 20 žele bombonov 2 kisli jabolki žličko citronke Za preliv potrebuješ: 200 g jedilne čokolade 5 žlic sladke smetane 70 g masla sladkorne okraske Raztopljeno maslo zmešamo s sladkorjem, mletimi piškoti, jajcem, rozinami in […]

Preberi več
Suši za začetnike

Suši velja za najznamenitejšo japonsko kulinarično mojstrovino. Zaradi njegovega slovesa večina misli, da ga je težko pripraviti. V resnici je izdelava te specialitete povsem preprosta in jo z lahkoto pripravijo tudi otroci.

Preberi več
Lončki za oboževalce Nutelle

»Nutelle ni nikoli preveč,« pravimo njeni oboževalci. Odlično se poda na kruh, v torte in v sladice s sadjem, kjer se preplete s sočnimi okusi.

Preberi več
Rožna

Slastna čokoladna torta, kjer se prepletata sladkost čokolade in okus višenj.

Preberi več
Sladka darila

Naj bodo letošnja darila sladka. Z otroki naredimo bombone in jih podarimo v doma narejenih škatlicah.

Preberi več
Miklavževe kostanjeve kroglice

Potrebujemo: 200 g jedilne čokolade žlico masla 15 g medu 300 g kuhanega olupljenega kostanja 50 g kakava v prahu ščepec cimeta ali kardamona 15 g sladkorja v prahu 150 dl sladke smetane 2 žlici ruma, če tega ne jejo otroci Čokolado na grobo narežemo. V skledico damo čokolado, maslo in med ter vse skupaj […]

Preberi več
Sirove palčke

Sirove palčke za popoldansko malico ali za grizljanje kar tako.

Preberi več
Prdomafne z Nutello

Največja šala tehle mafinov je, da nihče ne prepozna okusa po fižolu.

Preberi več
Mandarine v objemu beline

Potrebujemo: - 200 g maslenih piškotov - 100 g masla - 1,5 l sladke smetane - 16 lističev želatine - 4–5 žlic sladkorja v prahu - 2 zavitka sladkorja z burbonsko vaniljo - 2 kozarca kompota iz mandarin Piškote zmeljemo v drobtine. Maslo raztalimo in ga prilijemo k drobtinam. Ponovno zmeljemo oz. zmešamo, da se […]

Preberi več
Torta Oreo

V čokoladno torto ujeti piškoti Oreo.

Preberi več
Makroni

V zadnjem času zelo popularni barvni piškotki, imenovani makroni, izhajajo iz Francije.

Preberi več
Božična drevesca na naši mizi

Pri krašenju lahko sodelujejo vsi družinski člani

Preberi več
Bambikini flancati

Bambkini flancati - Najboljši na svetu.

Preberi več
Bučevanje

Biskvit iz bučnih semen 50 g mletih bučnih semen 4 jajca 4 žlice sladkorja Rumenjakom dodamo sladkor in mešamo, da narastejo. Dodamo bučna semena in nežno vmešamo sneg beljakov. Pekač namažemo z maslom in vanj vlijemo testo. Pečemo 12 minut na 180 °C. Ohlajeno položimo na krožnik. Čokoladni mus 175 g jedilne čokolade 3 jajca […]

Preberi več
Francoski rogljički

za nežne jesenske zajtrke

Preberi več
Kačapuri adjaruli

Kačapuri je tradicionalna gruzijska jed, ki se razlikuje med posameznimi pokrajinami.

Preberi več
Nutellin sladoled

Za vse ljubitelje Nutelle priporočamo tale preprost recept.

Preberi več
Hrustljavi listki

Hrustljavi listki iz maslenega testa.

Preberi več
Goreči sladoled

Vsem nam otrokom je v kitajskih restavracijah največje zadovoljstvo, ko ob koncu pojedine naročimo goreči sladoled.

Preberi več
Spleza krtek na zamorčka

Na tole slastno sladico vežejo marsikoga med nami (vsaj mene) nostalgični spomini na mladost.

Preberi več
Ples jagodnih princes

Za testo potrebujemo: 1/4 l vode 80 g masla ščep soli naribano lupinico polovice limone 200 g moke 4 jajca Za nadev potrebujemo: 0,5 l sladke smetane 5 žlic sladkorja 500 g jagod sladkor v prahu V posodo zlijemo vodo, dodamo maslo, kar v kosu, sol in naribano lupinico limone. Zavremo in odstavimo. V vodo […]

Preberi več
Borovničeva

Slastna čokoladna torta, kjer se prepletata sladkost čokolade in okus gozdnih borovnic.

Preberi več
Bučna rižota

Veš, kaj je najbolj zabavno? To, da lahko poješ tudi posodo, v kateri je rižota.

Preberi več

Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.

Dober tek vam želimo!

Doživetja - Okusna doživetja