Bambikini flancati

Najboljši na svetu

Okusna doživetja - Bambkini flancati

Potrebujemo:

  • 200 g moke
  • 30 g zmehčanega masla
  • 2 rumenjaka
  • 2–3 žlice kisle smetane
  • 3 žlice belega vina
  • ščepec soli
  • ščepec sladkorja
  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu
  • malo vanilje

Moko presejemo v skledo. Na sredini naredimo jamico in vanjo stresemo vse sestavine: maslo, rumenjake, sol, vino, smetano in ščepec sladkorja. Sladkor dodamo zato, da flancati lepše rumenijo.

Sestavine umesimo v testo, ki naj kot hlebček pokrito s prtičkom počiva 20 minut.

Nato ga razvaljamo ne zelo tanko, za debelino noža. S kolescem ga narežemo na štirioglate oblike. Po sredini naredimo še dve do tri zareze.

V posodo nalijemo nekaj centimetrov olja in ga segrejemo. Flancate najprej ocvremo po eni strani, nato pa še po drugi. Vse skupaj traja kakšno minuto. Olje naj bo ves čas zelo vroče.

Polagamo jih na cedilo ali na papirnato brisačko, da odteče odvečna maščoba, potem pa jih prestavimo na krožnik.

Še tople potresemo s sladkorjem v prahu, ki smo mu dodali malo vanilje.

 

Iz kuharske knjige Bojane Kos

Okusna doživetja

Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.

Dober tek vam želimo!

Doživetja - Okusna doživetja