Božična drevesca na naši mizi

Pri krašenju lahko sodelujejo vsi družinski člani

Okusna doživetja - Božična drevesca na naši mizi

Potrebujemo:

  • 250 g masla
  • 250 čokolade za kuhanje
  • 1,5 skodelice sladkorja
  • 5 jajc
  • 2/3 skodelice moke in 1/3 skodelice temnega kakava
  • ščepec soli
  • jedilne okraske

Recept je po metodi jogurtovega peciva iz moje mladosti, kjer za količine ni potrebno tehtanje. To je bila v tistih časih prava pekovska revolucija. Skodelica je velika približno 2,25 dl.

Maslo in čokolado počasi stopimo v vodni kopeli (ali s kratkimi intervali v mikrovalovni pečici). Dobro pomešamo in počakamo, da se malo ohladi.

V maslo in čokolado vmešamo sladkor in sol. Ob stalnem mešanju dodajamo po eno jajce. Nazadnje dodamo moko s kakavom ter dobro premešamo.

Testo vlijemo v s papirjem za peko obložen pekač velikosti 30 × 40 cm. Pečemo na 175 °C približno 30 minut.

Ko je testo hladno, ga z nožem narežemo na štiri pravokotnike. Iz vsakega potem z ravnimi rezi naredimo veliko trikotnikov.

Smrekice »pobarvamo« na več načinov in jih premažemo z:

  • v beljak zamešanim sladkorjem v prahu, ki smo mu dodali jedilne barve;
  • raztopljeno belo, temno ali čisto črno čokolado;
  •  jedilnim gel dekorjem za slaščice, ki ga že narejenega kupimo v tubah.

V vsakem primeru pa pobarvane smrečice okrasimo s pisanimi bombončki.

 

Recept in priprava Maja Turk

Okusna doživetja

Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.

Dober tek vam želimo!

Doživetja - Okusna doživetja