Bučevanje

Okusna doživetja - Bučevanje

Biskvit iz bučnih semen

  • 50 g mletih bučnih semen
  • 4 jajca
  • 4 žlice sladkorja

Rumenjakom dodamo sladkor in mešamo, da narastejo. Dodamo bučna semena in nežno vmešamo sneg beljakov.

Pekač namažemo z maslom in vanj vlijemo testo. Pečemo 12 minut na 180 °C.

Ohlajeno položimo na krožnik.

Čokoladni mus

  • 175 g jedilne čokolade
  • 3 jajca
  • 1 žlica masla

Čokolado na drobno narežemo, dodamo maslo in raztopimo v vodni kopeli. Rumenjake zamešamo v raztopljeno čokolado. Beljake stepemo v sneg in zamešamo med čokolado.

Okoli biskvita namestimo tortni obroč in ga obložimo s papirjem za peko. Na biskvit vlijemo čokoladni mus. Damo v hladilnik, da se strdi.

Bučna krema

  • 500 g kuhane buče hokaido
  • 15 zrn kardamoma ali 1,5 žličke mletega
  • 5 lističev želatine
  • 250 ml sladke smetane
  • 5 rumenjakov
  • 5 žlic sladkorja
  • 500 g maskarponeja

Kose buče skuhamo na pari do mehkega. Ohladimo in pretlačimo.

Nekaj žlic sladke smetane zavremo in v njej raztopimo želatino, razpuščeno v mrzli vodi. Preostalo smetano stepemo.

Rumenjake stepemo s sladkorjem. Dodamo maskarpone, kardamom, smetano z želatino, bučno kašo in stepeno smetano.

Bučno kremo zlijemo na čokolado. V hladilniku naj se krema strdi.

 

Čokoladni obliv in sladek bučni čips

  • 150 g čokolade
  • 1 dl sladke smetane
  • kos buče
  • 3 žlice sladkorja

Smetano segrejemo in v njej raztopimo čokolado. Torto oblijemo po zgornji strani. Damo v hladilnik, da se strdi.

Bučo narežemo na tanke lističe z lupilcem za krompir. Damo jih v posodo, prilijemo malo vode, da so pokriti, in potresemo sladkor. Vremo toliko časa, da se sladkor stopi in karamelizira bučo. Koščke položimo na torto.

 

Recept in priprava Rada Kos

Okusna doživetja

Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.

Dober tek vam želimo!

Doživetja - Okusna doživetja