Bučo operemo. Zgornji konec okoli peclja odrežemo in odstranimo semena.
Bučo in zgornji odrezani del položimo na pekač in ju pečemo 15−20 minut pri 220 °C. Ohladimo.
Na olju prepražimo na drobno narezano čebulo. Dodamo na majhne kocke narezano meso in pražimo 5 minut.
Bučo in "pokrovček" izdolbemo oz. postrgamo meso. Pustimo ga toliko, da buča še vedno drži obliko.
Meso buče dodamo k mesu skupaj z narezanim korenjem in grahom. Dodamo še opran riž in klinčke. Vse skupaj zalijemo z vodo, solimo in dodamo jušno kocko. Kuhamo toliko časa, da se riž zmehča.
Z rižoto napolnimo bučo.
Veš, kaj je najbolj zabavno? To, da lahko poješ tudi posodo, v kateri je rižota.
Recept in priprava Rada Kos
Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.
Dober tek vam želimo!