Bučna rižota

Okusna doživetja - Bučna rižota

Za 4 osebe potrebujemo:

  • bučo, težko približno 1 kg
  • 200 g riža
  • olje
  • 1 čebulo
  • 400 g puranjega mesa
  • 2 večja korenčka
  • 3 pesti graha (lahko zamrznjenega)
  • sol
  • 10 klinčkov
  • jušno kocko

Bučo operemo. Zgornji konec okoli peclja odrežemo in odstranimo semena.

Bučo in zgornji odrezani del položimo na pekač in ju pečemo 15−20 minut pri 220 °C. Ohladimo.

Na olju prepražimo na drobno narezano čebulo. Dodamo na majhne kocke narezano meso in pražimo 5 minut.

Bučo in "pokrovček" izdolbemo oz. postrgamo meso. Pustimo ga toliko, da buča še vedno drži obliko.

Meso buče dodamo k mesu skupaj z narezanim korenjem in grahom. Dodamo še opran riž in klinčke. Vse skupaj zalijemo z vodo, solimo in dodamo jušno kocko. Kuhamo toliko časa, da se riž zmehča.

Z rižoto napolnimo bučo.

Veš, kaj je najbolj zabavno? To, da lahko poješ tudi posodo, v kateri je rižota.

 

Recept in priprava Rada Kos

Okusna doživetja

Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.

Dober tek vam želimo!

Doživetja - Okusna doživetja