Bučna rižota

Okusna doživetja - Bučna rižota

Za 4 osebe potrebujemo:

  • bučo, težko približno 1 kg
  • 200 g riža
  • olje
  • 1 čebulo
  • 400 g puranjega mesa
  • 2 večja korenčka
  • 3 pesti graha (lahko zamrznjenega)
  • sol
  • 10 klinčkov
  • jušno kocko

Bučo operemo. Zgornji konec okoli peclja odrežemo in odstranimo semena.

Bučo in zgornji odrezani del položimo na pekač in ju pečemo 15−20 minut pri 220 °C. Ohladimo.

Na olju prepražimo na drobno narezano čebulo. Dodamo na majhne kocke narezano meso in pražimo 5 minut.

Bučo in "pokrovček" izdolbemo oz. postrgamo meso. Pustimo ga toliko, da buča še vedno drži obliko.

Meso buče dodamo k mesu skupaj z narezanim korenjem in grahom. Dodamo še opran riž in klinčke. Vse skupaj zalijemo z vodo, solimo in dodamo jušno kocko. Kuhamo toliko časa, da se riž zmehča.

Z rižoto napolnimo bučo.

Veš, kaj je najbolj zabavno? To, da lahko poješ tudi posodo, v kateri je rižota.

 

Recept in priprava Rada Kos

Okusna doživetja

Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.

Dober tek vam želimo!

Doživetja - Okusna doživetja

Prostočasnik logo
Politika zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku, omogočajo pa dodatne funkcije delovanja kot je prepoznavanje vas, ko se vrnete na naše spletno mesto. To nam pomaga pri razumevanju, kateri deli spletišča se vam zdijo najbolj zanimivi in ​​koristni.