Goreči sladoled

Vsem nam otrokom je v kitajskih restavracijah največje zadovoljstvo, ko ob koncu pojedine naročimo goreči sladoled. Kljub temu da so naši trebuščki polni, se v njih vedno najde prostorček za to zabavno sladico. Kot pikica na i.

Izdelava takšnega sladoleda v domači kuhinji je čisto preprosta. Skoraj tako, kot bi se kepali poleti.

Okusna doživetja - Goreči sladoled

Potrebujemo:

  • banjico mlečnega sladoleda
  • jajce ali dve
  • drobtine
  • rum, konjak ali brinjevček
  • olje za cvrtje

Najprej si dobro umijemo roke.

Na pladenj, ki ga bomo dali v zamrzovalnik, položimo papir za peko.

Potem z veliko žlico zajamemo veliko sladoleda. Da nastane krogla, ga damo na roko in med dlanmi oblikujemo sneženo kepo. Odložimo jo na pladenj. Ko naredimo vse kepe, postavimo pladenj v zamrzovalnik za približno pol ure.

V manjši skledici razžvrkljamo jajce. V drugo skledico stresemo drobtine.

Trdo sladoledno kroglico povaljamo najprej v jajcu, nato pa v drobtinah. Drobtine lahko nanašamo tudi z žlico. Odlagamo nazaj na pladenj in damo nazaj v zamrzovalnik za pol ure. Potem postopek še enkrat ponovimo in ponovno damo v zamrzovalnik.

V manjši kozici segrejemo olje. Zamrznjeno kroglico v vročem olju ocvremo med stalnim obračanjem. Vse skupaj naj poteka 30 sekund.

Kroglico prestavimo na krožnik, polijemo z alkoholno pijačo in flambiramo oz. prižgemo.

Super, a ne?

 

Sladoled valjala in zažigala Rada Kos

Okusna doživetja

Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.

Dober tek vam želimo!

Doživetja - Okusna doživetja