Vsem nam otrokom je v kitajskih restavracijah največje zadovoljstvo, ko ob koncu pojedine naročimo goreči sladoled. Kljub temu da so naši trebuščki polni, se v njih vedno najde prostorček za to zabavno sladico. Kot pikica na i.
Izdelava takšnega sladoleda v domači kuhinji je čisto preprosta. Skoraj tako, kot bi se kepali poleti.

Potrebujemo:
- banjico mlečnega sladoleda
- jajce ali dve
- drobtine
- rum, konjak ali brinjevček
- olje za cvrtje
Najprej si dobro umijemo roke.
Na pladenj, ki ga bomo dali v zamrzovalnik, položimo papir za peko.
Potem z veliko žlico zajamemo veliko sladoleda. Da nastane krogla, ga damo na roko in med dlanmi oblikujemo sneženo kepo. Odložimo jo na pladenj. Ko naredimo vse kepe, postavimo pladenj v zamrzovalnik za približno pol ure.
V manjši skledici razžvrkljamo jajce. V drugo skledico stresemo drobtine.
Trdo sladoledno kroglico povaljamo najprej v jajcu, nato pa v drobtinah. Drobtine lahko nanašamo tudi z žlico. Odlagamo nazaj na pladenj in damo nazaj v zamrzovalnik za pol ure. Potem postopek še enkrat ponovimo in ponovno damo v zamrzovalnik.
V manjši kozici segrejemo olje. Zamrznjeno kroglico v vročem olju ocvremo med stalnim obračanjem. Vse skupaj naj poteka 30 sekund.
Kroglico prestavimo na krožnik, polijemo z alkoholno pijačo in flambiramo oz. prižgemo.
Super, a ne?
Sladoled valjala in zažigala Rada Kos