Hrustljavi listki

iz maslenega testa

Okusna doživetja - Hrustljavi listki

Potrebujemo:

  • 250 g moke
  • 125 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 130 g sladkorja
  • sol

V skledo stresemo moko, dodamo na koščke narezano maslo, dva rumenjaka, sladkor in ščep soli. Vse skupaj vgnetemo v testo in pustimo počivati pol ure.

Drevesne liste narišemo na papir in jih izrežemo. Testo na papirju za peko razvaljamo na debelino približno pol centimetra. Nanj položimo izrezani list in ga z nožem z ostro konico izrežemo. Previdno ga prenesemo na s papirjem za peko obložen pekač. Listi so mehki in krhki, zato si pri tem pomagamo z lopatko za torto.

Z jedilnim nožem odtisnemo listne žile.

Liste pečemo 12–14 minut pri 180 °C oziroma toliko časa, da malce porjavijo.

Listke pustimo na pekaču, da se ohladijo in postanejo hrustljavi.

 

Recept in priprava Rada Kos

Okusna doživetja

Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.

Dober tek vam želimo!

Doživetja - Okusna doživetja