»Nutelle ni nikoli preveč,« pravimo njeni oboževalci. Odlično se poda na kruh, v torte in v sladice s sadjem, kjer se preplete s sočnimi okusi.

Za 14 lončkov potrebujemo:
- 200 g maslenih piškotov
- 70 g masla
- 400 g kremnega sira
- 50 g sladkorja v prahu
- 0,5 l sladke smetane
- 240 g Nutelle
- 400 g sadja
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- steklene kozarčke, lahko take s pokrovčkom
Za preliv potrebujemo:
- 150 g jedilne čokolade
- 150 ml sladke smetane
Maslo raztopimo. Piškote zmeljemo, prilijemo maslo in premešamo.
Pol litra sladke smetane stepemo. Kremni sir zmešamo s sladkorjem v prahu in ga primešamo smetani. Razdelimo na dva dela.
V enega zamešamo Nutello.
V drugega po želji zamešamo sadje (jagode, višnje, borovnice, maline), ki smo ga pred tem posladkali. Če je sadje zmrznjeno, ga odtalimo.
Čokolado na drobno narežemo. Stresemo v skodelico, dodamo sladko smetano in raztopimo v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici (2 min). Dobro premešamo.
Sestavljanje
Na dno kozarčkov damo po eno žlico prhke piškotne mešanice. Nekaj mešanice prihranimo.
Nanjo damo sadno kremo, nato kremo z Nutello in na koncu prelijemo z raztopljeno čokolado.
Čez noč postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, posujemo še s piškotno mešanico.
Še nasvet za popoln užitek: V lonček zajemamo z dolgo žlico, da dosežemo in okusimo vse štiri plasti naenkrat.
Sladico lahko naredimo v kozarčkih od marmelade. Tako jo lahko nesemo na obisk ali piknik.
Recept in priprava Rada Kos