Čokolado na grobo narežemo.
V skledico damo čokolado, maslo in med ter vse skupaj postavimo za 2 minuti v mikrovalovko. Dobro premešamo, da dobimo enakomerno maso. Če mikrovalovke nimamo, stopimo vse sestavine v vroči vodni kopeli. Nekoliko ohladimo.
V mešalniku zmeljemo kuhan kostanj, 20 g kakava, cimet, sladkor v prahu, smetano ter rum. Ko je masa gladka, dodamo čokoladno maso in ponovno premešamo, da postane masa enakomerno gosta.
Maso prestavimo v posodo s pokrovom in jo postavimo v hladilnik. Najbolje čez noč.
Z žličko zajemamo maso, oblikujemo kroglice in jih povaljamo v mletem kakavu.
Priporočam, da kostanjeve kroglice delate sproti, preden jih postrežete. Če ostanejo nekaj dni na toplem, se namreč izsušijo.
Iz kuharske knjige Rade Kos
Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.
Dober tek vam želimo!