Ples jagodnih princes

Okusna doživetja - Ples jagodnih princes

Za testo potrebujemo:

  • 1/4 l vode
  • 80 g masla
  • ščep soli
  • naribano lupinico polovice limone
  • 200 g moke
  • 4 jajca

Za nadev potrebujemo:

  • 0,5 l sladke smetane
  • 5 žlic sladkorja
  • 500 g jagod
  • sladkor v prahu

V posodo zlijemo vodo, dodamo maslo, kar v kosu, sol in naribano lupinico limone. Zavremo in odstavimo. V vodo vsujemo hkrati vso moko in mešamo tako dolgo, da se kepa testa loči od dna lonca. Testo prestavimo v skledo in počakamo, da se malo ohladi, nato med mešanjem dodajamo jajca drugo za drugim.

Pečico segrejemo na 230 °C. Na s papirjem za peko obložen pekač nanesemo z žlico 12 kupčkov, ki naj stojijo malce narazen. Da lažje nanašamo kupčke testa, pomakamo žlico v vodo. Princeske pečemo 20 minut.

Jagode narežemo na majhne kockice in jih posujemo s štirimi žlicami sladkorja. Premešamo. Smetano stepemo z žlico sladkorja.

Ohlajene princeske prerežemo. Zgornje dele položimo drugega zraven drugega in jih potresemo s sladkorjem v prahu. Na spodnji del naložimo žlico smetane, nanjo pa žlico jagod. Pokrijemo z zgornjim delom.

Čisto na vrh položimo kronico, ki smo jo naredili iz obrobe čipkastega papirnatega prtička.

 

Recept in priprava Rada Kos

Okusna doživetja

Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.

Dober tek vam želimo!

Doživetja - Okusna doživetja