Prdomafne z Nutello

Največja šala tehle mafinov je, da nihče ne prepozna okusa po fižolu. Vsi planejo nanje in kmalu po zadnjem grižljaju se municija v želodčkih že pripravlja na vesele urice glasnega ropotanja.

Okusna doživetja - Prdomafne z Nutello

Za 12 prdomafn potrebuješ

  • 3 jajca
  • 3 žlice sladkorja
  • 250 g kuhanega rdečega fižola
  • pol žličke cimeta
  • 1 vrečko pecilnega praška
  • 90 g zmletih lešnikov
  • 2 žlici Nutelle
  • 2 dl sladke smetane

Biskvit pripraviš kot po navadi, le namesto moke uporabiš fižolov pire.

Fižolov pire narediš tako, da suh fižol čez noč namočiš v vodi. Naslednji dan ga skuhaš do mehkega. S paličnim mešalnikom ga pretlačiš v gosto kašo.

Stvar poenostaviš, če uporabiš fižol iz konzerve.

Beljake stepeš v trd sneg.

Posebej penasto stepeš rumenjake in sladkor. Nato zamešaš fižolov pire, cimet in pecilni prašek.

Na koncu narahlo umešaš še sneg beljakov in zmlete lešnike.

V modelčke za mafine položiš papirčke in jih napolniš s testom.

Pečeš 20 minut pri 180 °C.

 

Nadev

Sladko smetano stepeš. Ko je dovolj čvrsta, postopno umešaš Nutello.

Na mafin zvrneš veliko žlico čokoladne smetane.

Okusna doživetja

Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.

Dober tek vam želimo!

Doživetja - Okusna doživetja