Slastna čokoladna torta, kjer se prepletata sladkost čokolade in okus višenj.
Na nizki temperaturi stopimo maslo, čokolado, sladkor in kakav. Med mešanjem dodajamo rumenjake in na koncu izmenično lešnike in sneg beljakov.
Polovico mase ulijemo v namaščen in z drobtinami posut pekač in pečemo 30 minut pri 180 °C. Preostalo maso shranimo v hladilniku.
Ohlajeno testo položimo na krožnik. Okoli njega položimo tortni obod in ga obložimo s papirjem za peko.
Testo prepojimo z višnjevim sokom. Nanj razvrstimo staljene višnje.
Želatino razpustimo v mrzli vodi. Tri žlice vode ali višnjevega soka zavremo in v njem raztopimo želatino.
V preostalo kremo dodamo želatino in stepeno smetano ter narahlo premešamo. Prelijemo po višnjah in damo v hladilnik, dokler se krema ne strdi.
Kroglico sladkorne mase ali marcipana razvaljamo in nanj položimo list z listnimi žilami. Ponovno razvaljamo, da se žile odtisnejo v maso. Z nožem izrežemo obliko listov. Liste položimo na torto, nanje pa rožice.
Recept in priprava Rada Kos iz knjige Reč' torta
Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.
Dober tek vam želimo!