Raztopljeno maslo zmešamo s sladkorjem, mletimi piškoti, jajcem, rozinami in na majhne koščke narezanimi bomboni. Na koncu dodamo na najbolj fin strgalnik naribana jabolka in citronko. Maso damo v hladilnik, da se strdi.
Potem med prsti oblikujemo pokončne stožce, podobne čarovniškim klobukom (str. 66). Tudi te damo za nekaj časa v hladilnik.
V vroči vodni kopeli raztopimo na koščke narezano čokolado skupaj s smetano in maslom.
Na papir za peko nanesemo z žlico večje kroge za krajce klobuka. Stožce povaljamo v čokoladni glazuri in jih položimo na čokoladne kroge. Čokoladne klobuke postavimo za pol ure v hladilnik, da se čokolada strdi, nato jih okrasimo s sladkornimi okraski.
Klobuke imamo v hladilniku, dokler jih ne postrežemo.
Recept in priprava Rada Kos
Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.
Dober tek vam želimo!