Borovničeva

Slastna čokoladna torta, kjer se prepletata sladkost čokolade in okus gozdnih borovnic.

Okusna doživetja - Borovničeva

Potrebuješ:

  • 200 g jedilne čokolade
  • 200 g masla
  • 1 žlico kakava
  • 6 jajc
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 100 g mletih lešnikov
  • 450 g borovnic (svežih ali zamrznjenih)
  • borovničev sok/sok odtaljenih borovnic
  • 3 žlice sladkorja
  • ¼  l sladke smetane

V skledico stresi maslo in na drobno narezano čokolado. Oboje raztali v dveh minutah v mikrovalovni pečici. Če te nimaš, raztališ maslo in čokolado v posodi na štedilniku pri nizki temperaturi. Dobro premešaj in dodaj kakav.

Jajca loči. Iz beljakov stepi sneg.

Čokolado prestavi v skledo. Med mešanjem dodaj sladkor in postopno rumenjake, na koncu pa izmenično mlete lešnike in sneg beljakov.

Polovico mase prelij v namaščen in z drobtinami posut pekač. Peci pol ure pri 180 °C. Preostalo maso shrani v hladilniku.

Ohlajeno testo položi na krožnik. Okoli njega položi tortni obod, katerega notranjost obloži s papirjem za peko.

V sveže ali odtaljene borovnice zamešaj tri žlice sladkorja.

Ohlajeno testo prepoji z borovničevim sokom in nanj razvrsti borovnice. V preostalo kremo zamešaj stepeno smetano. Kremo prelij preko borovnic.

Torto prestavi v hladilnik za nekaj ur, dokler se krema ne strdi.

 

Recept in priprava Rada Kos

Okusna doživetja

Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.

Dober tek vam želimo!

Doživetja - Okusna doživetja