Torta Oreo

V čokoladno torto ujeti piškoti Oreo.

Okusna doživetja - Oreo torta

Za torto potrebujemo:

  • 220 g moke
  • 400 g sladkorja
  • 100 g kakava v prahu
  • 10 g sode bikarbone
  • zavitek pecilnega praška
  • 5 g soli
  • 2,5 dl pinjenca
  • 1 dl rastlinskega olja
  • 2 jajci
  • 10 g izvlečka vanilje
  • 1,5 dl kuhane kave
  • 50 piškotov Oreo za dno ponve
  • 4 dl toplega mleka

Za skutno plast potrebujemo:

  • 900 g smetanovega sira
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 5 g izvlečka vanilje

Za ganaš potrebujemo:

  • 200 g na koščke narezane čokolade
  • 100 ml sladke smetane

V posodi zmešamo moko, sladkor, kakav, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. V drugi skledi zmešamo pinjenec, olje, jajca in vaniljo. Mokre sestavine dodajamo med mešanjem suhim. Na koncu prilijemo še kavo.

Za peko potrebujemo dva pekača za torte ali pa pečemo testo v dveh ponovitvah.

Pekača obložimo s papirjem za peko. Na dno vsakega položimo 24 piškotov Oreo. Čeznje prelijemo polovico pripravljene mase. Pečemo 35–40 min pri 180 °C.

V skledi zmešamo kremni sir, vaniljo, sladkor in jajca. Maso prelijemo v s papirjem za peko obložen pekač. Pečemo 35–40 minut pri 180 °C. Pečeno ohladimo in postavimo za dve uri v hladilnik.

Na krožnik položimo prvo plast temnega biskvita in jo namočimo z 2 dl mleka. Prekrijemo s plastjo kremnega sira in nanjo položimo še drugo temno plast. Tudi to prepojimo z mlekom.

Za ganaš zavremo sladko smetano in v njej raztopimo na koščke narezano čokolado. Ohladimo v hladilniku, nato pa premažemo torto. Okrasimo.

Torto pripravimo en dan prej, preden jo postrežemo.

 

Torto pekel Filip Kos Maligoj

Okusna doživetja

Doživetja so tudi tista okusna, s katerimi razvajamo brbončice. Pripravljena v domači kuhinji razveseljujejo vas in vaše najbližje. Naj bodo lepo postrežena, da je doživetje prijetnejše.

Dober tek vam želimo!

Doživetja - Okusna doživetja