V čokoladno torto ujeti piškoti Oreo.

Za torto potrebujemo:
- 220 g moke
- 400 g sladkorja
- 100 g kakava v prahu
- 10 g sode bikarbone
- zavitek pecilnega praška
- 5 g soli
- 2,5 dl pinjenca
- 1 dl rastlinskega olja
- 2 jajci
- 10 g izvlečka vanilje
- 1,5 dl kuhane kave
- 50 piškotov Oreo za dno ponve
- 4 dl toplega mleka
Za skutno plast potrebujemo:
- 900 g smetanovega sira
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 5 g izvlečka vanilje
Za ganaš potrebujemo:
- 200 g na koščke narezane čokolade
- 100 ml sladke smetane
V posodi zmešamo moko, sladkor, kakav, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. V drugi skledi zmešamo pinjenec, olje, jajca in vaniljo. Mokre sestavine dodajamo med mešanjem suhim. Na koncu prilijemo še kavo.
Za peko potrebujemo dva pekača za torte ali pa pečemo testo v dveh ponovitvah.
Pekača obložimo s papirjem za peko. Na dno vsakega položimo 24 piškotov Oreo. Čeznje prelijemo polovico pripravljene mase. Pečemo 35–40 min pri 180 °C.
V skledi zmešamo kremni sir, vaniljo, sladkor in jajca. Maso prelijemo v s papirjem za peko obložen pekač. Pečemo 35–40 minut pri 180 °C. Pečeno ohladimo in postavimo za dve uri v hladilnik.
Na krožnik položimo prvo plast temnega biskvita in jo namočimo z 2 dl mleka. Prekrijemo s plastjo kremnega sira in nanjo položimo še drugo temno plast. Tudi to prepojimo z mlekom.
Za ganaš zavremo sladko smetano in v njej raztopimo na koščke narezano čokolado. Ohladimo v hladilniku, nato pa premažemo torto. Okrasimo.
Torto pripravimo en dan prej, preden jo postrežemo.
Torto pekel Filip Kos Maligoj