
Potrebujemo:
- dve vrečki vaniljevega pudinga
- 0,5 l mleka
- 4 žlice sladkorja v prahu
- 150 g kokosovih kosmičev
- 30 g masla
- za okrasitev: kokosove kosmiče in sladkorne jedilne okraske
Suhe sestavine dobro premešamo in jih vmešamo v vroče mleko.
Zmanjšamo ogenj in dobro mešamo. Ko je masa že zelo gosta, vmešamo maslo in odstavimo. Maso ohladimo. Vmes večkrat dobro premešamo. Maso damo v hladilnik za nekaj ur.
Pomembno je, da smrekice okrasimo tik pred serviranjem. Če so kroglice (sladkorni okraski) na smrekicah dalj časa, se barva raztopi.
Na krožnik stresemo malo kokosovih kosmičev. Z žlico zajamemo manjšo količino mase in jo svaljkamo med dlanmi. Oblikujemo stožec, ki ga povaljamo v kokosu. Vanj vtisnemo še okraske.
Izdelki in besedilo Maja Turk