Reč' torta!

Avtorici: Špela Kuhar in Rada Kos

 

»Kaj pa, če bi napisali knjigo o tortah?«

Ideja je nastala na otroški zabavi, ko smo se mastili z novo čokoladno torto in so se otroci prerekali, katero marcipanovo zverino bodo pojedli.

Že leta pečeva slastne torte in preizkušava nove recepte. Veliko pozornosti posvečava prav okrasitvam otroških tort, saj je otrokom pomembno predvsem to, kako je torta videti in kaj lahko z nje poberejo, še preden jo mama razreže. Bitka je navadno precej huda, zato nikakor ne smemo pozabiti na vse povabljence.

Nisva izučeni kuharici, tudi ne slaščičarki, zelo radi pa kuhava, pečeva in seveda dobro jeva. V vseh teh letih obiskovanj otroških rojstnih dni, na katere so povabljeni najini otroci, sva ugotovili, da se le redki starši sami lotijo peke in izdelave tort.

Zato sva se odločili, da napiševa kuharsko knjigo. Ni pomembno, če ima torta napake. Tudi najine niso brezhibne, prav to pa je namen te knjige, da vas spodbudiva in vam prikaževa, kako preprosto je narediti slastno in prikupno torto. Poleg tega je priprava torte že del praznovanja otrokovega rojstnega dne. Pri izdelavi in okraševanju lahko sodelujejo prav vsi družinski člani, s čimer bo praznovanje še bolj veselo.

Recepti v knjigi so zbrani iz kuharskih knjig najinih družin in prijateljev, nekaj pa sva jih iznašli sami in preizkusili v zadnjih nekaj letih.

Torte so vse sorte. Čokoladne, skutne, sadne, smetanaste, kokosove … za izkušene, manj izkušene in tiste, ki jim peka ne leži. Okrasitve so takšne, da lahko z njimi obogatite tudi kupljene torte.

Na začetku vam predstavljava postopke za izdelavo različnih okrasitev, ki jih lahko nadgradite sami s kančkom domišljije. Sledita recepta za marcipan, če ga želite izdelati sami. Torte sva po videzu razvrstili po letnih časih, vendar lahko torte in okrasitve med seboj tudi zamešate in ustvarite sami svojo mojstrovino.

Reč' torta! - zadnja platnica

Več informacij

Podatki o knjigi:

  • format knjige: 20 × 20 cm,
  • 68 strani,
  • mehka vezava,
  • 27 različnih tort,
  • 27 različnih okrasitev,
  •  fotografije izdelkov.

Cena

  • Redna cena: 14,90 € + poštnina.
  • Cena za naročnike Prostočasnika: 11,90 € + poštnina.

Založnik: Allegro, d. o. o., Ljubljana

Naroči priročnik