Praznična reciklirnica

Božični in praznični izdelki iz odpadne embalaže

Odpadni material je prava zakladnica možnosti, če ga znamo izkoristiti, preden ga zavržemo – le malokdo se namreč zaveda, da lahko odpadni materiali, s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju, pomenijo izvrstno in izvirno priložnost za ustvarjalno preoblikovanje v okrasne in ponovno uporabne predmete. To je tudi eden od namenov izvajanja projekta. S projektom spreminjamo svoje obnašanje, miselnost in odnos do okolja in narave.

Namen delavnice je prikazati udeležencem možnosti izdelave in oblikovanja izdelkov za dekoracijo igralnic in učilnic ter drobnih daril v predprazničnem času.

Poudarek je na izdelavi izdelkov iz materialov, ki so dostopni vsakomur: papir, karton, odpadna embalaža in drugi odpadni materiali.

Udeleženci se na delavnici seznanijo z odpadnimi materiali iz vsakdanjega življenja in prepoznavanjem njihovih oblik za nadaljnje ustvarjalno preoblikovanje. Spoznajo načine za njihovo preoblikovanje in izdelavo okrasnih in ponovno uporabnih predmetov.

Delavnica je namenjena udeležencem, ki želijo na drugačen način otrokom približati skrb za naravo, jih ekološko ozavestiti in izobraževati, s tem pa povečati skrb za človeka, vključno z varovanjem zdravja, gradnjo medsebojnih odnosov in odgovornim ravnanjem z okoljem, naravo in odpadnimi materiali.

Udeleženci bodo s pridobljenim znanjem otrokom obogatili predpraznični ustvarjalni prosti čas v šoli in vrtcu. Pridobljeno znanje jim omogoča pripravo in izvedbo delavnice za starše in otroke in izdelavo izdelkov za prodajo na novoletnih bazarjih v šolah in vrtcih.

 

Vsebina seminarja:

  • Ekologija in zbiranje odpadnih materialov: odpadni materiali v vsakdanjem življenju, prepoznavanje njihovih oblik za nadaljnje ustvarjanje in kako pomembno je, da otroke okoljsko ozaveščamo.
  • Predstavitev materialov in tehnik za likovno izražanje, plastično in prostorsko oblikovanje.
  • Hrestač iz odpadne plastične embalaže: zgodba Hrestača in njegova zgodovina. Izdelava izdelka po navodilih.
  • Božični okraski iz časopisa in odpadne embalaže: snežaki, pingvini ... Predstavitev tehnike kaširanja, različnih postopkov barvanja in izdelava izdelkov.
  • Izdelava adventnega venčka iz časopisa, kartona in recikliranih ovojnih papirjev: prikaz tehnike in izdelava izdelka.
  • Zimska pravljica: izdelava slike iz odpadnih materialov v kartonasti škatli: prikaz tehnike in izdelava izdelka.
  • Jelenčki iz odpadnih kartonskih tulcev: prikaz tehnike in izdelava izdelka.
  • Božično drevo iz odpadnih kartonskih tulcev in kartona: prikaz tehnike in izdelava izdelka.

 

Več informacij

Prijava na seminar

Prijava