Preproste stvari za male dlani

Cilj delavnice je seznaniti udeležence s preprostimi tehnikami za doseganje uspešnejšega likovnega izražanja in večje ustvarjalnosti mlajših otrok, predvsem predšolskih otrok, učencev v prvi triadi in otrok s posebnimi potrebami. Ob tem bodo tako udeleženci seminarja kot tudi kasneje otroci v šoli razvijali ročne spretnosti, se likovno izražali, prepoznavali in obdelovali različne materiale. Materiali, ki jih bodo uporabljali, so naravni in odpadni materiali iz vsakdanjega življenja: papir, karton, embalaža, tulci, tekstil, blago, volna. Spoznali bodo različna orodja in njihovo uporabo in različne tehnike poslikav ter krašenja.

Preproste stvari za male dlani - Veliki seminarji

Drugi cilj delavnice je ekološko ozaveščanje. Izdelki bodo narejeni iz naravnih in odpadnih materialov. Ozaveščanje glede varovanja okolja in ponovna uporaba naravnih in odpadnih materialov se v zadnjem času kažeta v družbi kot globalna tendenca ozavestiti ljudi, ki z ločevanjem odpadkov prispevajo k varovanju narave in okolja, v katerem živimo. Pri tem pa je ključno ozaveščanje naših najmlajših.

Delavnica je namenjena učiteljem in vzgojiteljem, ki želijo na drugačen način otrokom približati skrb za naravo, jih ekološko ozavestiti in izobraževati, s tem pa povečati skrb za človeka, vključno z varovanjem zdravja, gradnjo medsebojnih odnosov in odgovornim ravnanjem z okoljem, naravo in odpadnimi materiali.

Preproste stvari za male dlani - Veliki seminarji

Vsebina seminarja:

  • Odpadni materiali v vsakdanjem življenju, prepoznavanje njihovih oblik za nadaljnje ustvarjanje. Predstavitev materialov in tehnik za likovno izražanje, plastično in prostorsko oblikovanje.
  • Pomlad: ptički našega parka, pomladno drevo. Predstavitev postopka izdelave vsakega izmed izdelkov, materialov in pripomočkov, potrebnih za delo, in izdelava izdelkov.
  • Poletje: gusarji, moj poletni vrt. Predstavitev postopka izdelave vsakega izmed izdelkov, materialov in pripomočkov, potrebnih za delo, in izdelava izdelkov.
  • Jesen: V šolo radi hodimo, škrati v gozdu, prihaja noč čarovnic. Predstavitev postopka izdelave vsakega izmed izdelkov, materialov in pripomočkov, potrebnih za delo, in izdelava izdelkov.
  • Zima: snežaki, voščilnice, okraski za smrečico. Predstavitev postopka izdelave vsakega izmed izdelkov, materialov in pripomočkov, potrebnih za delo, in izdelava izdelkov.

Več informacij

Prijava na seminar

Prijava