Ustvarjamo z modelirnimi masami

Z ustvarjalnostjo se otroci srečajo že v zgodnjem otroštvu. Najprej čečkajo, kasneje začnejo rezati, gnesti, modelirati in ustvarjati z najrazličnejšimi materiali.

Likovno izražanje je poleg verbalnega in mimike za otroke skorajda prvinsko, z njim otrok izraža svoje notranje občutke, domišljijo, mišljenje in dojemanje okolja.

Vključevanje likovne umetnosti v vzgojni proces ima pomembno vlogo in poseben pomen v človekovem življenju. V današnjem času, kjer je novih materialov v izobilju, je ustvarjalnih možnosti neskončno.

Modelirne mase v različnih oblikah (v prahu, na zraku sušeče se in barvne modelirne mase) so materiali, ki jih imajo otroci v vrtcih in šolah.

Na seminarju bomo prikazali in naučili udeležence različnih tehnik za oblikovanje modelirnih mas, prikazali postopke za izdelavo različnih izdelkov in izdelke v praktičnem delu seminarja tudi izdelali. S praktičnim delom pa si bodo udeleženci pridobili znanje in izkušnje za izvedbo samostojne likovne delavnice v šoli.

 

Vsebina seminarja:

  • Ustvarjanje z modelirnimi masami, tehnike, kompozicija, poslikave: predavanje in razgovor.
  • Oblikovanje na zraku sušeče se mase: izdelava nakita, krašenje cvetličnih koncev, izdelovanje ploščic z vtisnjenimi reliefi. Prikaz materialov in pripomočkov, tehnik in izdelava izdelkov.
  • Reliefna slika – izdelava cvetočega drevesa: izdelava kalupa v glini in ulivanje mas v prahu. Prikaz materialov in pripomočkov, tehnik in izdelava izdelkov.
  • Oblikovanje mase Fimo: izdelava nakita v tehniki millefiori. Prikaz materialov in pripomočkov, tehnik in izdelava izdelkov.
  • Izdelava maske: ulivanje mas v prahu v plastične modele. Prikaz materialov in pripomočkov, tehnik in izdelava izdelkov.

Več informacij

Prijave na seminar

Prijava